Kenteken check

Een kenteken check, handig en gratis!

Wil je een tweedehands auto kopen? Dan is het goed je te verdiepen in het model en de gegevens van deze auto. Met de gegevens van de APK kom je misschien qua onderhoud en mankementen een heel eind, maar met een kenteken check krijg je nog veel meer waardevolle inzichten. Zo ontvang je alle voertuiggegevens van de auto op het kenteken. Deze check is openbaar en toont dus alle gegevens die niet gerelateerd zijn aan een eigenaar of een vorige eigenaar. Het gaat dus om het voertuig (auto, motor of andere voertuigen staan in de database) en alle daarbij behorende gegevens.

Kenteken check bij de RDW

Via de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW) of zoals we het nu kennen de Dienst Wegverkeer, kun je eenvoudig een kenteken check uitvoeren. Het enige wat je hier voor nodig hebt is het kenteken van je auto of van de auto die je zou willen kopen. Je ontvang dan direct de voertuiggegevens op je scherm. Eenvoudig en snel! Ook zijn deze gegevens gratis verkrijgbaar. Om direct een kenteken te checken klik je hier je gaat dan naar de RDW site waarop je het kenteken kunt invoeren.

Kenteken checks niet altijd gratis?

Nee dat klopt, kenteken checks zijn niet altijd gratis. Er zijn veel kenteken checks die namelijk nog meer voor je kunnen doen dan alleen de voertuiggegevens laten zien. Zo zijn er rapporten die je aangeven of de waarde van de auto wel in lijn is met de vraagprijs. Deze controles kunnen de nieuwwaarde of de cataloguswaarde laten zien waardoor je weet wat de originele prijs van het voertuig is geweest. Deze kenteken rapporten gaan dus een stuk verder dan de basis rapportage over de voertuiggegevens van de RDW. Het is dan ook logisch dat hier kosten tegenover staan. Zijn al deze rapporten betrouwbaar? Laten we het zo stellen, ze geven je in ieder geval een richtlijn om de onderhandelingen (als voorbeeld) te starten. Een goed geïnformeerde koper is iemand die zich verdiept in de gegevens van een voertuig inclusief mogelijke schades en kosten die gemaakt zijn in het verleden.

Volledig inzicht via het kenteken

Wil je volledig inzicht hebben in de gebreken die je auto in het verleden heeft gehad? Wil je zien of de kilometerstand van je auto wel klopt? Kortom wil je een volledig inzicht hebben van je auto? Dan kun je een kenteken check doen. Deze kenteken check geeft veel meer informatie dan alleen de technische gegevens van een voertuig. Zo kun je eenvoudig de cataloguswaarde online berekenen. Net zo makkelijk als je een verzekering wil aanvragen voor je auto. Verzekeraars gaan namelijk vaak uit van de cataloguswaarde van een auto. Die waarde kun je dus eenvoudig online opzoeken. In het kenteken rapport kun je dan ook direct zien of de auto eerder schade heeft gehad. Wel zo eerlijk, toch? Kortom doe er je voordeel mee om een gedegen onderzoek te doen voordat je over gaat tot de koop van een nieuwe auto. Het kenteken kan je meer vertellen dan je denkt!