Voordelig een APK check uitvoeren

Voordelig een APK check uitvoeren

Als je een auto hebt, ken je de APK. Deze check zorgt er voor dat de auto’s op de Nederlandse wegen in een goede staat blijven. De overheid zorgt hier zo voor een bepaalde veiligheid op de weg. Dus dan moet je dus elk jaar een APK uitvoeren. Bij jongere auto’s kan het zelfs zo zijn dat je om het jaar een APK moet uitvoeren. Hoe kun je nu zo voordelig mogelijk een APK uitvoeren? Dat kan op de volgende manieren.

Combineer de APK en een (kleine) beurt

Combineer een APK check met een (kleine) beurt. Vaak hoef je dan de kosten van de APK niet meer te betalen en verrekend de garagehouder dit met de kosten van de beurt. Zo zorg je er voor dat de auto niet alleen APK gereed is, maar ook weer goed onderhouden is. Spreek dit van te voren even af met de garagehouder. Zo voorkom je nare verassingen achteraf. Bespreek dan ook even of het zinvol is om een beurt uit te laten voeren. De garagehouder zal dan ook even kijken hoeveel kilometer je gereden hebt. Zo sla je de welbekende 2 vliegen in 1 klap! En hou je dus weer euro’s over voor leuke dingen.

Kijk online naar verschillende aanbieders!

Ga niet zomaar naar de eerste de beste garage. Kijk vooral even rond naar garages, de prijs van een APK check kan namelijk nogal eens verschillen! Zo heb je voor de start van de keuring al voordeel. Wist je dat de prijs van een APK keuring kan verschillen van 19,95 tot wel 45 euro? Zo zie je dus dat rond kijken loont. Vaak zijn er namelijk meerdere garages in je regio die een APK check kunnen uitvoeren. Je hoeft er dus niet ver voor te rijden. Het voordeel kan dus al om de hoek zitten. En wat denk je van de grotere garages zoals die van Kwik-Fit en Vakgarage.nl? Kijk ook vooral via deze sites om te zien of zij wellicht een aanbieding hebben.

Heb jij nog tips?

Heb jij nog tips om goedkoop een APK check uit te laten voeren? Laat het ons dan weten. Wij horen het graag van je. Laat hier onder je reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*